Det er ca. to år siden, at det voksende sociale medie Snapchat valgte at byde annoncører velkommen på deres platform. Vi følger her op på deres op- og nedture og kommer med vores anbefalinger.

Lille markedsandel og vækst

Der er kommet tal ind fra det første kvartal af 2018. Disse tal viser, at blot 8% af virksomheder, der annoncerer online generelt bruger Snapchats platform. Det er en stigning på 1% i forhold til 2017 ifølge en rapport fra Social Media Examiner. Samtidigt har 72% af udtalt, at de ikke har planer om at bruge Snapchat til at annoncere på inden for de næste 12 måneder.

Til sammenligning med andre platforme:
94% af online annoncører bruger Facebook, 66% Instagram, 62% Twitter, 56% LinkedIn, 50% Youtube og 26% Pinterest.

2018 har budt på komplikationer for Snapchat

Snapchat lancerede deres nye design på app’en i 2018, men det var deres brugere ikke helt tilfredse med i begyndelsen. Der blev samlet underskrifter fra over én million brugere, der ville have, at Snapchat skiftede tilbage til deres gamle design.

Oven i dette var Kylie Jenner skyld i, at Snapchats værdiansættelse faldt med over 8 milliarder DKK, da hun skrev et Tweet om virksomheden. Kylie Jenner er en stor influencer på sociale medier og en TV-personlighed, og hendes ord havde åbenbart en yderst stor effekt.

Men selvom de mødte modgang steg deres globale omsætning stadig med over 50%. Antallet af nye brugere har dog været moderat og er kun steget med 2% i samme periode. I første kvartal af 2017 havde de i stigning på 5%, så væksten af brugere har været faldende over det seneste år.

Snapchats annonceringsmuligheder er stadig brugbare

Brugerne på Snapchat bruger i gennemsnit 25 til 30 minutter hver dag på app’en, og du kan især ramme din målgruppe effektivt, hvis din målgruppe er op til 25 år – for her er brugerne meget aktive.

I Danmark alene er der 1,5 millioner brugere. På Snapchats platform er der defineret over 300 audiences, der bruges til at udarbejde og måle på din segmentering. På denne måde kan du måle i real-time på dine kampagner og løbende optimere dit indhold for at opnå de bedste resultater. Som annoncør har du adgang til redskaber som views, engagement, handling og evt. salg.

Hvad råder DOP til?

Snapchat tiltaler især de unge. Så har du en målgruppe, der er op til 25 og helst yngre, har Snapchat en unik chance og mange muligheder for at kommunikere effektivt til dem.

Vil du høre mere om alternative til Snapchat annoncering, kan du kontakte os her.